Háromévi próbaidőre felfüggesztett, egy év és négy hónapi börtönbüntetésre ítélte jogerősen a Bács-Kiskun Megyei bíróság Flaisz Ferenc közismert keceli vállalkozót.

A közismert keceli vállalkozót adócsalás, jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, valamint lőszerrel való visszaélés bűntettében marasztalták el, és egyúttal egymillió forintos pénzmellékbüntetés megfizetésére is kötelezték.

 

Az ítélet szerint Flaisz Ferenc a kilencvenes évek közepén több magánszemély nevében adta le almáskertje termését, így jutva a csak kistermelők számára biztosított személyenkénti egymillió forintos őstermelői kedvezményhez. Majd egy 1996-os házkutatás során 6 darab golyós vadásztöltényt és 8 darab céllövő töltényt találtak nála a rendőrök. Ezek tartásához a vállalkozónak nem volt engedélye. Az ítélet jogerős - írta a HavariaPress.

 

Flaisz neve többször szerepelt Nógrádi Zsolt egykori olajtanú pere során is. Nógrádi hamis tanúzási perében azt állította, hogy Pintér Sándor volt belügyminiszter rendőrkapitányként pénzért járt Flaisz Ferenchez.