A városligeti nagyréten az MSZP tart rendezvényt. A fórum sátorban egyes szakterületek kormányzati képviselőivel beszélgethetnek az érdeklődők. Az SZDSZ az óbudai Hajógyári szigeten ünnepli május 1-jét, ám politikusaik nem tartanak beszédet. Szintén a Hajógyári szigeten három napos majálist tart a Fidesz. Rendezvénysorozatuk kapcsolódik az anyák napjához is.

A városligeti nagyréten tartja május 1-jei rendezvényét a Magyar Szocialista Párt (MSZP). A Petőfi Csarnok előtti területen a nagyszínpadon Mandur László budapesti elnök köszönti a jelenlevőket, majd Kovács László pártelnök mond beszédet.

 

A helyszínen az úgynevezett fórum sátorban egyes szakterületek kormányzati képviselőivel beszélgethetnek az érdeklődők. Az egészségügyről Kökény Mihály, a tárca politikai államtitkára részvételével tartanak eszmecserét, a pártpolitikáról, a külpolitikáról, az Európai Unióról Kovács László pártelnök-külügyminiszter beszél. Schiffer János, Vajda Pál és Bakonyi Tibor főpolgármester-helyettes, valamint Gy. Németh Erzsébet, az MSZP fővárosi frakcióvezetője az önkormányzatiságról tart fórumot.

 

A városligeti rendezvényen jelen lesz Medgyessy Péter miniszterelnök, aki kötetlen beszélgetést folytat a Vasas Udvarban szakszervezetek, szakszervezeti szövetségek és konföderációk képviselőivel.

 

Az MSZP emellett zenés programokkal várja az érdeklődőket, fellép többek között Korda György és Balázs Klári, a Pa-dö-dö, Szűcs Judit, Zoltán Erika, Fenyő Miklós és a Bergendy zenekar. A gyerekeket bábszínház, bűvész és a 100 Folk Celsius együttes szórakoztatja.

 

Polgári Majális a Hajógyári szigeten

 

A Fidesz háromnapos polgári majálist rendez az óbudai Hajógyári szigeten. A rendezvényen emlékeznek arra is, hogy a rendszerváltást követő első szabadon választott parlament 13 évvel ezelőtt május 2-án tartotta alakuló ülését. A rendezvénysorozat kapcsolódik az anyák napjához is.

 

Csütörtökön 13 órakor Pokorni Zoltán mond beszédet, ezt követően Varga Mihály és Fónagy János tart fórumot az EU-csatlakozás várható gazdasági hatásairól, majd élő sajtóklubot rendeznek.

 

Május 2-án délelőtt Deutsch Tamás mond beszédet, majd Martonyi János, Surján László és Bába Iván tart fórumot az uniós csatlakozás kapcsán. A rendezvényen családjával együtt Orbán Viktor is jelen lesz május 2-án.

 

Május 3-án Schmidt Pál mond anyák napi köszöntőt.

 

A beszédek között zenés programokkal szórakoztatják a szigetre látogatókat, a gyerekeket bábszínházzal és mesemondókkal szórakoztatják.

 

Az SZDSZ szintén a Hajógyári szigeten tart rendezvényt, ám a politikusok itt nem mondanak beszédeket. Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke délelőtt kilátogat a szigetre.

 

Az MDF szintén a Hajógyári szigeten majálisozik.