Kábítószer-ellenes tüntetést szervez az MDF

Az MDF információi szerint egy spanglipapírt - a marihuána fogyasztásához használható dohánypapírt - gyártó cég is támogatja azt a vasárnapi tüntetést, amelyen a marihuána fogyasztásának büntetése ellen demonstrál a Kendermag Egyesület. Az egyesület azt elismerte, hogy egy cigarettapapír-forgalmazó cégtől egy korábbi megállapodás értelmében kapott volna 100 ezer forintot, de a válalkozás végül mégsem támogatta a demonstrációt. A demokrata fórum vasárnapra kábítószer-ellenes tüntetést szervez.

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) és az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF) információi szerint a Kendermag Egyesület vasárnapi budapesti rendezvényét - amelyen a könnyű drogok fogyasztásának tiltása ellen tiltakoznak-, egy spanglipapírt gyártó cég is támogatja. A spanglipapír az a fajta dohánypapír, amelyet a könnyű kábítószert fogyasztók használnak.

Tudomásunkra jutott, hogy a vasárnapi kendermagos rendezvény mögött - amely számításaink szerint legalább 10-20 millió forintba kerül - egy spanglipapírt gyártó cég áll - mondta Lévai Zoltán, az IDF alelnöke. Lévai szerint így a demonstrációt egy olyan vállalkozás támogatja, amelynek az az érdeke, hogy Magyarországon legalizálják a könnyű drogok fogyasztását, hiszen ebből haszna lenne - jelentette az MTI.

A Kendermag Egyesület az MDF és az IDF politikusainak kijelentései után közleményben reagált a vádakra. E szerint a demonstráció szervezői, a fellépők és minden egyes közreműködő ingyen, pusztán szereplésükkel és munkájukkal támogatják a rendezvényt. Fizetnünk a színpadért és a technikáért, valamint a dekorációért kellett, a program teljes költségvetése 719 ezer forint.

A "spanglipapírt gyártó cég" valójában egy cigarettapapír-forgalmazó. Megállapodásunk szerint 100 ezer forinttal támogatta volna a rendezvényt, ám egy technikai hiba folytán, emblémája nem került fel a demonstráció plakátjára. Emiatt a forgalmazó visszavonta korábbi ajánlatát - közölte az egyesület vezetője, Juhász Péter.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK