Eljárás indul a kendertüntetésen elfogott férfi ellen

A vasárnapi Vörösmarty téri demonstráción a Kendermag Egyesület ellen tüntetők közül két személyt rendzavarás miatt előállított a rendőrség. Egyikük ellen eljárás indul, másikuk felelősségét még vizsgálják.

Az V. Kerületi Rendőrkapitányság két embert állított elő vasárnap, a Vörösmarty téri tüntetésen. Mindketten a Kendermag Egyesület ellen demonstráltak. A teret az eredeti tervek szerint a könnyű drogok legalizálásáért és az ez ellen tüntetők megosztották volna egymás közt, de az ellentüntetők átmentek a tér túloldalára. A keveredés kisebb dulakodásokhoz vezetett, ezért a rendőrség felszólítására félbeszakadt a tüntetés.

Az ellentüntetők közül két férfit előállított a rendőrség. Mindkettőt rendzavarás és rongálás alapos gyanúja miatt fogták el. Kihallgatásuk után még vasárnap este mindketten elhagyhatták a rendőrséget. Egyikük ellen azonban rendzavarás miatt eljárás indul. Másikuk felelősségét még vizsgálják. Az egyik férfit azért vitte be a rendőrség, mert megrongálta a másik tüntetőcsoport egyik transzparensét. Mikor a rendőrök megpróbálták előállítani, a másik férfi meg akarta akadályozni a rendőri beavatkozást, így őt is elszállították.