Egy éjszaka leforgása alatt szinte az összes liftajtó mellett található alumíniumtáblát ellopták egy budapesti panelházban. A lakóknak néhány évvel ezelőtt már akadt gondjuk fémtolvajokkal: akkor a lépcsők alumíniumborítását vitték el.

Ellopták a liftajtók mellett található alumíniumtáblákat egy budapesti panelházban múlt hét hétfőre virradóra. A Szentmihályi úton található ház gondnoka, Vámosi Lajos az [origo]-nak elmondta, a tolvaj 25 darab táblát vitt el. A kisméretű - 15x10 centiméteres - táblákon található gombokkal lehet hívni a liftet, mivel azonban a gombok egy részét is ellopták, ezért napokig nem lehetett használni a felvonót.

Az új alumíniumlapok beszerzése mintegy 100 ezer forintba kerül, ehhez azonban hozzájön még a felszerelésért járó munkadíj is. Az ügyben rendőrségi eljárás is indult, miután a lakók értesítették a XIV. kerületi rendőrkapitányságot.

A gondnok azt nem tudta megmondani, hogy más házakból is ellopták-e a lift melletti fémtáblákat. Vámosi ugyanakkor elmondta, évekkel korábban már volt gondjuk fémtolvajokkal. Akkor a lépcsőkorlátokon lévő alumíniumborítást lopták el a környék összes házában.