Nyomoznak a pécsi orvoshalál ügyében

Nyomozás indult annak a pécsi orvosnőnek az ügyében, aki januárban halt meg, feltehetően súlyos szívproblémák miatt. A rendőrségen a nő élettársa tett feljelentést, szerinte ugyanis a pécsi szívklinika nem tett meg mindent a beteg megmentéséért.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el egy januárban - feltehetően szívproblémák miatt - elhunyt pécsi orvosnő ügyében. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen - mondta az [origo]-nak a kapitányság sajtómunkatársa.

A rendőrségen a nő élettársa, Pál Imre tett feljelentést, kérve a hatóságot, vizsgálja ki: történtek-e mulasztások a beteg kezelése során, és ha igen, akkor ezeknek lehetett-e közük a doktornő halálához.

Az 52 éves szemészorvosnő tavaly december 4-én került kórházba, miután orvosi rendelőjében rosszul lett, és összeesett. A nő a Pécsi Tudományegyetem Szívgyógyászati Klinikájára került, ahol súlyos szívproblémát állapítottak meg nála. A kórházban közölték azt is, ahhoz, hogy a jövőben ne történhessen baj, egy különleges, úgynevezett defibrillátoros pacemakerre van szüksége a betegnek.

A nőt napokig megfigyelés alatt tartották a kórházban, december 17-én azonban távozott a klinikáról. A speciális pacemakert később sem kapta meg, január 14-én pedig otthonában életét vesztette.

Az élettárs szerint a nőt meg lehetett volna menteni, ha benn tartják a kórházban, és ha megkapja a speciális pacemakert. A klinika vezetője, Papp Lajos korábban az [origo]-nak azt mondta: a beteg saját kérésére távozott a kórházból. Papp elmondása szerint a pacemakert is a lehető legrövidebb időn belül megrendelték, igaz, a készülék nem érkezett meg idejében.

KAPCSOLÓDÓ CIKK