Többen megsérültek a hajnali budapesti tűzben

Kórházba szállítottak öt embert, köztük egy tűzoltót is, miután hétfő éjjel kigyulladt egy garázs Budapesten. A tűz átterjedt a szomszédos épületekre, felgyulladt egy bérház tetőszerkezete is a Király utcában. A hatalmas tűz eloltásán nyolcvannál is több tűzoltó dolgozott.

Egy tűzoltót és négy lakót is kórházba kellett szállítani füstmérgezés gyanújával a kora hajnalban a budapesti VI. kerületben keletkezett tűzeset helyszínéről. A Paulay Ede utcában egy parkolóban gyulladt ki egy garázsépület. A garázsban parkoló hét autó közül kettő teljesen kiégett.

A lángok gyorsan átterjedtek az épület tetőszerkezetére, illetve a tűzfalon keresztül a telekkel határos Király utcai emeletes bérház tetejére is. Az épületek tetőszerkezete összesen mintegy kilencszáz négyzetméteres területen izzott illetve égett.

Nehezítette a tűzoltók munkáját, hogy emelőkosaras járművük nem fért be a telek kapuján, így a szomszéd utca egy üres részéről nyúlt át az emelőkocsi negyven méteres karja az égő épület fölé. A tűzhöz huszonkét autó, nyolcvannégy tűzoltó vonult ki, az oltás hajnali fél ötkor fejeződött be.

A szomszédos épületben negyven lakást kellett a mindent elárasztó füst miatt átszellőztetni. A lakóknak erre az időre el kellett hagyni a lakásokat, de rövid idő múlva visszatérhettek otthonaikba. A tűz okát egyelőre vizsgálják, az anyagi kár jelentős.