Feltehetően a móri mészárlásnál használták azt a Scorpio géppisztolyt, amelynek több alkatrészét is megtalálták a búvárok az M0-ás halásztelki leágazójánál a Dunában - írja a Blikk.

A Blikk szerint egy hangtompítót, több tárt és egy tártáskát emeltek ki a Duna mélyéről, amelyek egy Scorpio géppisztolyhoz tartoznak. A fegyvert valószínűleg a móri mészárlásnál használták. A rendőrség által megbízott búvárok már kétszer is kutattak a területen, de a móri bankrablással kapcsolatos eredményre csak most jutottak. Korábban más bűncselekményekhez használt fegyvereket, lopott rendszámtáblát, és egy másik bűnügy helyszínéről származó pénzkazettát is találtak a itt a Duna medrében.

A lap szerint a belügyminiszter az ügy kapcsán több rendőri vezetőt is meghallgatott a múlt héten, akik konkrétumokkal is szolgáltak Lamperth Mónikának. Ezek szerint vádképesek a tárgyi, szakértői bizonyítékok és tanúvallomások. A miniszter az ügy gyors lezárását, és vádemelési javaslatot igért hétfőn a parlamentben.

A Blikk úgy tudja, hogy az Erste Bank, amelynek móri fiókját érte a gyilkos támadás, az áldozatok közvetlen hozzátartozóit újabb módokon segíti, így a kiskorú árvákat tanulmányaik befejezéséig kívánják támogatni - írja a Blikk.