Cégek és barátság miatt távozik az államtitkár

Gyurcsány Ferencel közösen irányított vállalkozások és régi barátságuk miatt távozik Szilvásy György, a GYISM közigazgatási államtitkára a tárcától. Az államtitkár még nem döntött arról, hogy hol dolgozik tovább, de elképzelhető, hogy újabb kormányzati megbízatást vállal. Az államtitkár közölte azt is, hogy kapott ajánlatokat további kormányzati szerepvállalásra, emellett már magáncégek is megkeresték.

 

Szilvásy György, a Gyermek- Ifjúsági és Sportminisztérium közigazgatási államtitkára hamarosan távozik a tárcától. Az államtitkár ugyanis húsz éve barátja és közvetlen munkatársa Gyurcsány Ferenc leendő miniszternek. Szilvásy az [origo]-nak azt mondta, elképzelni sem tudja, hogy államtitkárként dolgozzon együtt az új miniszterrel, mert régi barátja, ráadásul húsz éve együtt dolgoztak különböző cégeknél. Többek között az Altusz Rt. igazgatótanácsában is együtt dolgoztak, emellett az Altusz többségi tulajdonában lévő Perfect Rt.-nek volt a leköszönö államtitkár a vezérigazgatója korábban.

Az államtitkár közölte azt is, hogy kapott ajánlatokat további kormányzati szerepvállalásra, emellett már magáncégek is megkeresték. Szilvásy egyelőre nem döntött arról, hogy hol dolgozik tovább, így azt sem árulta el, hogy milyen ajánlatot kapott a kormánytól.

KAPCSOLÓDÓ CIKK