Az EU-hoz fordul a Fidesz az ORTT-sorsolás miatt

Tirts Tamás fideszes képviselő szerint az ORTT törvénytelenül, vallási alapon zárt ki szervezeteket a közszolgálati médiumok alapítványi kurátorainak sorsolásából. A képviselő az Európai Unió vezetőihez kíván fordulni, de előtte megvárja, mivel indokolja a kizárásokat az ORTT vezetése az Országgyűlés Társadalmi Szervezetek Bizottságának soros ülésén.

Tirts Tamás fideszes országgyűlési képviselő várhatóan az Európai Unió vezetőihez fordul, mert úgy látja: az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) megsértette az emberi jogokat, amikor törvénytelenül, vallási alapon zárt ki szervezeteket a közszolgálati civil kurátorságért indított pályázatból.

Az ellenzéki politikus csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján közölte: megvárja, hogy az ORTT elnöke szerdán az Országgyűlés Társadalmi Szervezetek Bizottságának soros ülésén milyen hivatalos választ ad az általa vélt diszkriminációra. Tirts Tamás szerint érthetetlen, hogy azok a civil szervezetek, amelyek korábban részt vehettek a médiahatóság munkájában, most nem indulhattak a sorsoláson.

Úgy tudja, a kizárás elsősorban a keresztény szellemiségű szervezeteket érintette, ezért - mint mondta - parlamenti képviselőként kötelességének tartja, hogy az európai emberi jogi elvekkel össze nem egyeztethető döntésről tájékoztassa az EU vezetőit.

KAPCSOLÓDÓ CIKK