Találgatások Szalay utódjáról

Puch László, az Szocialista Párt pénztárnoka lehet Szalay Gábor, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium távozó politikai államtitkárának utóda - írja a Magyar Nemzet. Más lapinformációk szerint ugyanakkor Gaál Gyula egykori SZDSZ-es képviselő a poszt várományosa. Szalay távozásáról pénteken érkeztek hírek, melyeket azonban eddig hivatalos forrásból nem erősítettek meg.

Szalay Gábor, a GKM politikai államtitkárának távozását eddig hivatalos forrásból nem erősítették meg. A hírt pénteken az MTI közölte, kormányzati forrásokra hivatkozva. Szalay sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesülést. Kuncze Gábor a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta: egyelőre még Szalay az államtitkár, ha változás lesz a poszton, akkor értesítik a nyilvánosságot.

A lap úgy tudja ugyanakkor, hogy Puch László, az MSZP pénztárnoka töltheti be a távozó Szalay helyét. A GKM politikai államtitkárát a koalíciós szerződés értelmében az SZDSZ jelöli, így a csere akár koalíciós vitákhoz is vezethet. A Népszabadság értesülései szerint ugyanakko a posztra Gaál Gyula, egykori SZDSZ-es országgyűlési képviselő esélyes.

Gál J. Zoltán kormányszóvivő szerint Szalay leváltása egyelőre nincs napirenden.

KAPCSOLÓDÓ CIKK