Felfüggesztették a kazetta-ügy tárgyalását, mert eltűnt Deésy Géza. A vállakozó robbantotta ki az ügyet, később maga is vádlott lett. Deésy eltűnése mögött az állhat, hogy a Stadler-ügyben jogerősen három év szabadságvesztésre ítélték, de nem vonult be a börtönbe.

Felfüggesztette a kazetta-ügy miatt indult büntetőpert a Fővárosi Bíróság, mert a szerdai tárgyaláson nem jelent meg Deésy Géza vádlott. Deésyt a Stadler-ügyben jogerősen három év szabadságvesztésre ítélte a Legfelsőbb Bíróság bűnsegédként elkövetett csalás miatt. Az MTI úgy tudja, Deésy Gézának április 2-án kellett volna börtönbe vonulnia, de ezt nem tette meg. Ezért valószínűleg elfogatóparancsot adnak ki ellene.

A kazetta-ügyről a Népszava írt először, amikor 2001. január 29-én közölte annak a hangfelvételnek szövegét, amelyet Deésy Géza vállalkozó rögzített és juttatott el a napilapnak. E szerint négyen arról egyeztettek, hogy miként kellene eljuttatni Torgyán Attilának hárommillió forint kenőpénzt. Az összeggel arra akarták rávenni a kisgazda elnök fiát, hogy édesapjánál, Torgyán Józsefnél  járjon ki Deésy Géza vállalkozó számára százmilliós nagyságrendű megbízást egy agropark létesítésével kapcsolatban.

A vádirat szerint Benczéné dr. Tóth Judit, az ÁPV Rt. felügyelő-bizottságának volt kisgazda delegáltja, aki a pénzt továbbította volna, hivatali befolyással való üzérkedést követett el. Három vádlott-társa, Deésy Géza, Mittelmayer Ferenc és Mittelmayer Ferencné szintén részt vettek a megbeszélésen, őket bűnsegédként elkövetett befolyással való üzérkedéssel vádolja az ügyészség.

A korábbi tárgyalásokon az elsőrendű vádlott, Benczéné tagadta, hogy kenőpénzt vitt volna Torgyán Attilának. A tanúként beidézett Torgyán Attila ezt alátámasztotta, közölte, hogy senkitől sem vett át pénzt. Torgyán József volt agrárminiszter pedig azt mondta, hogy nem is lehetett volna fián keresztül megvesztegetni, mert az agrárparkok ügyében nem is ő döntött. Deésy nem tett vallomást a bíróságon.