Előzetesben a rendőrgyilkosság gyanúsítottja

Előzetes letartóztatásba helyezték a rendőrgyilkossággal gyanúsított E. Zoltánt csütörtökön. Az eljáró bíró helyszíni tárgyaláson hallgatta meg csütörtök délelőtt a gyanúsítottat, aki jelenleg kórházban fekszik a rendőrökkel vívott tűzpárbajban elszenvedett sérülései miatt. E. Zoltánt hordágyhoz bilincselve szállították a tököli rabkórházba a Szent János Kórházból.

A Szent János Kórházban, helyszíni tárgyaláson döntött a bíróság E. Zoltán, a keddi rendőrgyilkosság gyanúsítottjának előzetes letartóztatásba helyezéséről csütörtök délelőtt, mivel a bíróság szerint tartani lehet attól, hogy szabadon hagyása esetén megszökne vagy elrejtőzne, megnehezítené az eljárás sikerét, valamint újabb bűncselekményt követne el és továbbra is fegyverrel ellenállna. Az indoklás szerint a gyanúsított cselekménye - amit még be kell bizonyítani - alkalmas lehet hivatalos személy sérelmére, több emberen elkövetett emberölés kísérlete bűntettének megállapítására. Az előzetes letartóztatásról szóló döntést a gyanúsított és kirendelt védője egyaránt tudomásul vette, így az jogerős.

A most előzetesbe kerülő 41 éves férfi, akit több fegyveres rablással is gyanúsítanak, kedden reggel egy második kerületi ház kirablására készült a nyomozók szerint, amikor rendőrök ütöttek rajta. A férfi és a rendőrök között lövöldözés alakult ki, amelynek következtében egy rendőrtiszt életét vesztette, a gyanúsított pedig súlyosan megsérült. A férfit azóta kórházban ápolják. Először a János Kórházba vitték, majd az előzetes letartóztatása után hordágyhoz bilincselve a tököli rabkórházba szállították állig felfegyverzett rendőrök kíséretében.

A korábban már több fegyveres rablás miatt is körözött férfi a móri bankrablással összefüggésbe hozott F. Róbert társaként követett el bűncselekményeket a rendőrség szerint.

KAPCSOLÓDÓ CIKK