A szombathelyi MSZP frakcióvezetőjének cége, a Dolomit Kft. kapott két megbízást a szocialista irányítású városi önkormányzattól. A frakcióvezető szerint még az előző, fideszes városvezetés kérte fel a munkákra. Úgy véli, azért indult ellene hecckampány, mert fideszes érdekcsoportok számára kedvezőtlen javaslatokat tett, ugyanakkor a polgármester megkérte, ne dolgozzon többet képviselőként és szakértőként is Szombathelynek.

Szűcs Gábor, a szombathelyi MSZP frakcióvezetője, a közbeszerzési bizottság tagja, a gazdasági bizottság elnöke tulajdonában lévő Dolomit Kft. két szerződést is kötött a szombathelyi, MSZP-s irányítású önkormányzattal, amelyek alapján bruttó 300 ezer, illetve 5 millió 625 ezer forintot kaphat. Korábban Szűcs az [origo]-nak azt mondta, hogy a munkáért közel 7,5 milló forintot kaphat, később azonban ezt módosította, 5 milló 625 ezerre.

A 300 ezres szakértői szerződést a város 2002 októberében megválasztott MSZP-s polgármestere, Ipkovich György írta alá. Szűcs szerint még 2001 végén kapott felkérést egy beruházás előkészítésére, amikor jobboldali pártok irányították Szombathelyet, a hivatalos megbízást azonban később kötötték meg. Ezért a pénzért a városi sportcsarnok lebonyolítási munkálataira kellett közbeszerzési pályázatot előkészítenie a képviselő cégének. Pénzt csak akkor kaphat, ha a közbeszerzési pályázaton eredményt hirdettek és a szerződést megkötötték a győztes céggel. Erre július végén kerülhet sor.

Egy másik ügyben is kapott megbízást a várostól, állítása szerint erről szintén az előző polgármester ideje alatt született döntés: ebben az ügyben egy mintegy félmilliárd forintos beruházásra kiírt közbeszerzési eljárás lebonyolítását és műszaki ellenőrzését végezte. Ezért a munkáért Szűcs korábbi közlése szerint a közel félmilliárdos összeg másfél százalékát, mintegy hét és fél millió forintot kaphatja meg. Később azonban a cégvezető pontosította az összeget, e szerint bruttó 5 millió 625 ezer forintot vehet fel cége a szerződés szerint. A pályázatot ugyanakkor a Közbeszerzési Döntőbizottság szabálytalannak ítélte, és egymillió forintos bírságot szabott ki a városra. Szűcs szerint politikai hecckampány indult ellene, úgy véli, azért támadják, mert a félmilliárdos beruházással kapcsolatos pályázati kiírás során olyan feltételeket támasztott, amelyek fideszes érdekcsoportok érdekeit sértették. Szűcs fellebbezett a döntés ellen, és amennyiben a bíróság nem módosít a korábbi döntésen, kifizeti a város helyett a bírságot. Az összeghez a Dolomit Kft. leghamarabb novemberben juthat hozzá, a beruházás befejezése után.

Ipkovich György polgármester arra kérte Szűcsöt az ügy kipattanása után, hogy a továbbiakban ne vállaljon szakértői megbízásokat az önkormányzatnál. Ugyanakkor az MTI-nek azt is mondta: nem érti az ellenzék aggályait, hiszen egy korábban általuk is felkért szakértőt bízott meg az önkormányzat. A polgármester közölte azt is: a megbízás visszavonására nincs mód, mert a szerződés teljesült, a közbeszerzési pályázat elkészült, és azt a közgyűlés közbeszerzési bizottsága már elfogadta.

Horváth Zsolt, a szombathelyi közbeszerzési bizottság fideszes tagja kijelentette, hogy Szűcsnek választania kell a vállalkozása és a képviselői mandátuma között. Szűcs az [origo]-nak azt mondta, a jövőben nem vállal megbízásokat a szombathelyi önkormányzattól, de a Vas megyei vagy más városi  önkormányzatokkal vállalkozásán keresztül továbbra is kapcsolatban marad.

Horváth szerint elfogadhatatlan mindkét eljárás, mert a szocialista polgármester az MSZP-s frakcióvezetőnek adott megbízást. Ráadásul azért is etikátlan a döntés, mert a szakértői díjról Ipkovich György saját hatáskörében, egy személyben határozott.

Horváth úgy véli, hogy Szűcs egyszerre vesz részt a döntések előkészítésében és az ezekről hozott döntésekben is. A Szűcs cége által készített munkákat a városi közbeszerzési és gazdasági bizottság eddig minden esetben megtárgyalta és elfogadta. Horváth szerint viszont a bizottsági döntések megalapozottsága azért vitatható, mert Szűcs - aki az MSZP képviselőcsoportjának vezetője - elmondta a véleményét saját jelentéséről a testületi üléseken, így befolyásolta az MSZP-s bizottsági tagokat. A frakcióvezető közölte, hogy részt vett a döntéshozó üléseken, de nem szavazott.

Szűcs Gábor elmondta azt is, hogy harminc éve műszaki ellenőrként és beruházásszervezőként dolgozik, korábban is rendszeresen kapott megbízásokat a várostól, még akkor, amikor jobboldali többség irányította Szombathelyet. Többek között a tófürdő és a városi levéltár építésén is dolgozott, munkáját az önkormányzati bizottság a korábbi években is ellenőrizte, eddig nem kifogásolták tevékenységét.