Eredményes időközi önkormányzati választások

Több településen is tartottak vasárnap időközi választásokat. Sásdon és Sopronhorpácson független jelölt győzött, egy jászberényi választókerületben pedig a jobboldal közös jelöltje.

Tamás Zoltán a jobboldal közös jelöltje győzött a jászberényi 4-es számú egyéni önkormányzati választókerületben a vasárnap megtartott időközi önkormányzati képviselőválasztáson. A Fidesz, az MDF, az 56-os Szövetség, az FKGP, a KDNP, a Jászberényi Gazdakör, a Polgári Nyugdíjas Egyesület és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége közös jelöltje a 730 érvényes szavazatból 392-t szerzett meg. A további négy aspiráns közül jelentősebb számú szavazatot mondhat magának a Magyar Szocialista Párt jelöltje, Gedei Gábor 201, és a független Kertész Ottó 98 vokssal.

Fodor István független jelölt lett Sásd polgármestere a vasárnapi időközi választás eredményei alapján; a győztes egyedül pályázott a tisztségre. Az időközi polgármester-választásra azt követően kerül sor, hogy a korábbi polgármester, a szabad demokrata Kovács Sándorné március elsejével lemondott posztjáról.

Győr-Moson-Sopron megyei Sopronhorpács lakossága Talabér Jenőt, az önkormányzat alpolgármesterét választotta polgármesterré a vasárnapi időközi választáson. A település első embere független, 1998 óta képviseleti tag, és négy éve ellátja az alpolgármesteri teendőket is. A választásra azért került sor, mert a tavaly októberben megválasztott polgármester ez év februárjában lemondott.