Eltörött egy 400 milliméter átmérőjű víznyomócső kedden délután Budapesten a Villányi út és a Budaörsi út kereszteződésében. A szakemberek várhatóan 24 órán belül átadják a forgalomnak a csőtörés miatt lezárt területet, amelynek környékén óriási forgalmi dugó alakult ki.

Eltörött egy 400 milliméter átmérőjű víznyomócső kedden délután Budapesten a Villányi út és a Budaörsi út kereszteződésében. Az 1965-ben lefektetett öntöttvas csővezeték törését kedden délután 4 óra előtt néhány perccel jelentették a vízművek ügyeletén - közölte Péterffy Gábor, a Fővárosi Vízművek kommunikációs igazgatója.

A szakemberek jelenleg is a munkagödör feltárásával és a vezeték elzárásával foglalkoznak. Lezárták a Budaörsi utat  a  Nagyszőlős utca és a BAH csomópont között. A forgalmat elterelik a Villányi út-Karolina út-Nagyszőlős utca útvonalra. Az autóbuszok (40, 40gyors,139gy,153gy) is terelőúton járnak ( Karolina út- Hamzsabégi út -Nagyszőlős utca ), ezért nem érintik a Budaörsi úti és a Villányi úti megállókat. A környéken nagy a torlódás az Erzsébet hídon lépésben halad a kocsisor Buda felé. Aki teheti a Petőfi hidat vegye igénybe. A Villányi úton nem működnek, a  BAH csomópontban és a Karolina úton kikapcsolták a jelzőlámpákat a forgalmat rendőrök irányítják. A Budaörsi úton kifelé két sávot hamarosan megnyitnak.