Tömegközlekedés

A Szabadság hídon júniusig szünetel a villamosforgalom, mert a pesti hídfőben felújítják a vízvezetéket. A 47-es és a 49-es villamosok helyett autóbuszok járnak a Deák Ferenc tér és a Bocskai út között. A pesti hídfőnél a Buda felé vezető sávot munkagépek foglalják el, ezért egy rövid szakaszon rá kell hajtani a villamossínekre. A rakpart felől csak a belső sávból tudnak rákanyarodni a hídra.

A Nagy Lajos király útján a Fogarasi út és a Füredi utca között felújítják a villamosvágányokat, ezért villamospótló autóbuszok járnak a Bosnyák tér és az Örs vezér tere között, a 3-as és a 62-es villamosok helyett.

A 80-as autóbuszok a Pestszentlőrinc, Szarvascsárda tér felé a Lőrinci út-Melczer utca-Baross utca útvonalon járnak, mert a Szabadság utcát egyirányúsították a Baross utcától a Lőrinci útig, közműépítés miatt.

Forgalomkorlátozás

Az Arany János utcában az Október 6. utca és a Hercegprímás utca között leszűkül az útpálya. A Honvéd utcában a Vécsey utcánál szintén útszűkületen kell áthajtani.

A Székely Bertalan utcában építkezés kezdődött a Szondi és a Podmaniczky utca között, ezért csak egy sáv járható.

A Flórián téri felüljáró felújítása miatt az Árpád híd budai lehajtója mellett vezető Tavasz utcát a Flórián tér felé egyirányúsították, így a Polgár, a Hídfő utcából és a Szentlélek tér felől csak jobbra lehet kanyarodni a Tavasz utcába.

A Pacsirtamező utcában a Tímár utcánál az Árpád híd felé vezető külső sávot építkezés miatt lezárták. A munkaterület mellett sávelhúzással irányonként két-két sávot biztosítanak a forgalom számára.

A Kelenhegyi úton a fürdő bejárata és a Kemenes utca közötti szakaszon nem lehet közlekedni.

A Felvonulási téren -a Műcsarnok épülete és a Damjanich utca között május 30-ig tilos parkolni, rendezvény miatt

A Kőbányai úton a Kismartoni út és a Mázsa tér között a forgalmat a már felújított kifelé vezető oldalra terelik át, ahol irányonként egy sávban lehet közlekedni. A Pongrác útnál és a Mázsa térnél kikapcsolták a jelzőlámpákat, rendőrök irányítják a forgalmat.

Csepelen a Szent István út és a Táncsics Mihály utca csomópontot átépítik, ezért útszűkületekre kell számítani.