Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter kedden felkérte a Nemzetközi Atomenergia Ügynökséget, hogy vizsgálják meg azt a magyar jelentést, mely paksi atomerőműben történt áprilisi üzemzavarról készült.

Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter, mint az Országos Atomenergia Bizottság (OAB) elnöke kedden levélben fordult Mohamed el-Baradeihez, az ENSZ szakosított szervezeteként működő Nemzetközi Atomenergia Ügynökség elnökéhez, hogy tanulmányozza át azt a jelentést, amelyet az Országos Atomenergia Hivatal készít a Magyar Kormány részére, a Paksi Atomerőműben 2003. április 10-én történt üzemzavarral kapcsolatban - adta hírül közleményében a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium. A miniszter emellett felkérte az ügynökséget arra is, hogy szakembereik helyszíni vizsgálatokat folytassanak a Paksi Atomerőműben.

A miniszter arra számít, hogy a vizsgálat 2003. június második felében megkezdődik azzal a céllal, hogy az üzemzavar körülményeit, okait és lehetséges tanulságait összegezze és arról részletes írásos tájékoztatást adjon az Országos Atomenergia Bizottság és a Magyar Kormány részére.