Egy műtéten átesett szegedi férfi temetési ajánlatot kapott kórházi ágyán. A Szegedi Tudományegyetem Onkológiai Klinikájának őt kezelő professzora ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy tehetetlenek az ilyen szolgáltatást kínáló ügynökökkel szemben.

Az agydaganattal operált férfi az esetről telefonon úgy számolt be, hogy épp egyedül tartózkodott a betegszobában, amikor egy fiatal nő lépett ágyához, és egy temetkezési cég szolgáltatását ajánlotta fel neki. "Kiküldtem ugyan a szobából a nőt, de annyira felkavart az ajánlata, hogy még megbízójának nevét sem jegyeztem meg" - közölte az éppen lábadozó férfi, akit elmondása szerint megrendített, hogy a klinikán mindent megtesznek gyógyulásáért, míg mások idő előtt akarják őt eltemetni. Hozzátette: az eset miatt arra kérte élettársát, hogy saját felelősségére vigye őt haza.

"Tehetetlenek vagyunk ilyen esetben, a látogatókat nem ellenőrizhetjük" - közölte Thurzó Gábor professzor, a beteg kezelőorvosa.

Az Országos Temetkezési Egyesület elnökségi tagja kijelentette: kollégái üzletmenetének ismeretében kizártnak tartja, hogy szegedi cég ügynöke tett volna ilyen ajánlatot a nagybeteg férfinak.