A költségvetésben 7,2 milliárd forintot különítettek el a közmédiumok alaptőkéjének emelésére, ám az igények összesen körülbelül kilencmilliárdra rúgnak. A legnagyobb összeget - 5,2 milliárdot - a Magyar Televízió kéri - írja a Magyar Hírlap.

Összesen kilencmilliárd forintot kérnek a közmédiumok alaptőkéjük emelésére, a költségvetésben azonban erre a célra 7,2 milliárdot különítettek el. A legnagyobb összeget - 5,1 milliárd forintot - a Magyar Televízió kéri, a legégetőbben a Duna Televíziónak kell a pénz - 700 millió - mert forgótőke nélkül hozták létre, és eszközparkja teljesen elhasználódott - írja a Magyar Hírlap.

A Duna Tévét működtető Hungária Közalapítvány Kuratóriuma egyre türelmetlenebbül várja a késlekedő támogatást, aminek azért csúszik a folyósítása, mert a Magyar Rádiónak és a Magyar Televízió Közalapítványnak számításokkal kell alátámasztania igényét. A Magyar Televízió támogatását racionális gazdálkodásától tette függővé a kormányzat.

A Magyar Rádió kétmilliárdos támogatásra tart igényt, ennyi ugyanis a normatív alapon rájuk eső rész. A rádió pénzigényének benyújtása a civil kurátorok megválasztásának csúszása miatt késik.