Keller László személyiségi jogi pert vesztett

Nem vagyoni kár címén egymillió forint megfizetésére kötelezte Keller László szocialista országgyűlési képviselőt a Pest Megyei Bíróság csütörtöki jogerős ítéletével abban a személyiségi jogi perben, amelyet a Béhm Ügyvédi Iroda indított a politikus ellen.

A Béhm Ügyvédi Iroda tájékoztatása szerint az ügyben másodfokon eljáró testület helybenhagyta a Budaörsi Városi Bíróság múlt év október 29-én született ítéletét, amely ellen Keller László, a Miniszterelnöki Hivatal közpénzügyi politikai államtitkára akkor fellebbezett.

Az elsőfokú bíróság ítéletének indoklása szerint Keller László 2000 decemberében a tv2-ben és 2001 januárjában az ATV-ben valótlanul állította, hogy az ügyvédi iroda színlelt szerződéssel jutott 60 millió forintos sikerdíjhoz a Környezetgazdálkodási Intézet adóellenőrzésével kapcsolatban, valamint, hogy az iroda vezetője egy korábban megszerzett kapcsolatrendszerét használta fel az ügy megoldására.

A bíróság kötelezte az alperest, hogy saját költségén, szükség esetén fizetett hirdetésként a tv2 és az ATV műsorában az ítélet rendelkező részét tegye közzé kommentár nélkül, a jogerőre emelkedéstől számított 30 napon belül.

Keller László a jogerős ítélet kapcsán egyelőre nem kíván nyilatkozni az ügyben.