Gyermeknap az Országházban

Első alkalommal rendezte az Országház épületében és a Parlament előtti Kossuth téren gyermeknapi ünnepségét a Magyar Vöröskereszt és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete vasárnap.

A hagyományteremtés szándékával rendezett eseményre mintegy 800, főként kistelepülésekről, nagycsaládból származó gyermeket hívtak meg - nyilatkozta az eseményről Morzsányi Éva, a Magyar Vöröskereszt főtitkára. A gyerekek megtekinthették az Országházat, az épületben és a téren kézműves foglalkozásokra, játszóházba és különböző bemutatókra várták a részvevőket. A Parlament épületében tánccsoportok, énekesek és sportolók adtak szórakoztató műsort. "Örülök annak, hogy eljöttetek hozzánk, hogy ott, ahol a politikusok a választóikat képviselik, ott Ti most a Magyarországon élő gyerekeket képviselitek" - köszöntötte levélben a külföldön tartózkodó Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke a gyereknap résztvevőit vasárnap.

A rendezvényen Mandur László, az Országgyűlés alelnöke azt kívánta, hogy minden szülő teremtsen olyan légkört családjában, amelyben gyermekei boldogan élhetnek. A résztvevőket köszöntötte Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági  és sportminiszter is. A nap végén Gyucsány Ferenc és Mandur László közreműködésével minden gyermek ajándékban részesült.