Budapest

A Flórián téri felüljárón a felújítás véget ért, a megszokott forgalmi rend szerint lehet közlekedni.  Tegnap este befejezték az Árpád híd budai hídfőjében az aszfaltozást, nem kell már útszűkületre számítani, csak kisebb helyi korlátozásokra.

A Szabadság híd pesti hídfőjében felújítják a vízvezetéket, jelenleg a Pest felé vezető sávot zárták le és a forgalmat a villamossínekre terelték rá. A híd alatt a Pesti alsó rakparton is számítsanak útszűkületre. A 47-es és a 49-es villamosok helyett a Deák Ferenc tér és a Bocskai út között pótló-buszok viszik az utasokat.

A Bocskai út - Fehérvári úti csomópontban aluljárót építenek, ezért komoly korlátozásokra kell itt is számítani.

A Dózsa György úton az István úttól a Thököly út felé vezető külső sávban nem lehet közlekedni, mert épül az új csatorna. A Stefánia úton a Thököly út előtt a Városliget felé vezető külső sávot elkerítették, itt egy elektromos berendezést telepítenek. 

A Felvonulási téren a Műcsarnok épülete és a Damjanich utca között május végéig tilos parkolni rendezvények miatt.

A Kőbányai út külső szakaszán tart az átépítés, a kifelé haladókat két sávban a Mázsa utca - Mázsa tér útvonalra terelik rá. A Bihari utca felől a Pongrác útra történő áthaladást jelzőlámpa irányítja, az ellenkező irányban a Pongrác útról jobbra kell kanyarodni a Kőbányai útra, ahonnan a Monori utcán keresztül érhetik el a Bihari utcát.

Az M5-ös autópálya feletti Nagysándor József utcai felüljáróra csak a BKV-buszok és a személygépkocsik hajthatnak rá legfeljebb 30 km/óra sebességgel, a tehergépjármű-forgalmat kitiltották.

Burkolatjavítás okozhat ma útszűkületet egy-egy szakaszon a Grassalkovich út – Helsinki út útvonalon, a Határ úton, a Nagykőrösi úton, valamint Budán az Irinyi József utcában.

A XVII. kerületben lomtalanítanak, ezért több helyen számítsanak korlátozásokra.

Vidéki utak

A tehergépkocsiknak kifelé Sopronnál egy, Gyulánál három órát kell várakozniuk. A személygépkocsik várakozás nélkül haladhatnak át a határátkelőkön.

Az  M3-as autópályán a bagi völgyhídon egy pályán halad a kétirányú forgalom. A  20-as és a 21-es km között új üzemi átjárót építenek, de  már csak a főváros felé zárva a belső sáv. Az M1-en Bicskénél még tart a felújítás. A bicskei csomópontban nem lehet Budapest irányából le -, Győr felé pedig fel- hajtani a pályára. Megszűnt a forgalomterelés az M0-ás autóúton a 15-ös és a 17-es km között. Ismét mind a két irányban zavartalan a forgalom. A halásztelki csomópont összes ága járható már.

A 6-os főúton a 138-as km-nél Szekszárd közelében az M 9-es út körforgalmi csomópontját építik. Pécs felől a főváros irányába tartó forgalmat már a részben elkészült útra terelik, a Budapest felől érkezők viszont még a régi pályát használhatják. Napközben rendszeresek a torlódások. A 63-as főút burkolatát a székesfehérvári bevezető szakaszon (90-93 km között) több helyen felmarják és újraaszfaltozzák az elkövetkezendő napokban. Napközben nagyobb torlódásra kell számítani. Akár 10-15 perccel is megnőhet a menetidő. A forgalmat jelzőőrök segítik.

A 7-es főúton Székesfehérvár előtt - az M7-es autópálya agárdi csomópontja közelében hétközben burkolatjavítás miatt szűkül le az út. Ugyancsak székesfehérvári hír, hogy a 8-as főúton a Tesco csomópontnál a burkolatjavítási munkák miatt irányonként csak egy-egy sáv járható. A 8-as főúton az ajkai elágazás közelében az útmenti növényeket gondozzák, emiatt jelzőőrök irányítják a forgalmat. A 71-es főúton 68-71 km között kerékpárút épül, erét kell lassítani.