Nyomozást indított a rendőrség annak a hétéves fiúnak az ügyében, aki az albertirsai strandon vesztette életét. A fiút a strand lefolyójában találták meg, ahova a víz leeresztéskor keletkezett vákuum szippanthatta be. A rendőrök azt akarják kideríteni, ki a felelős azért, hogy a gyermek a víz leeresztésekor a medencében tartózkodott.

Foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés alapos gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szerdán, azt követően, hogy az előző napon holtan találtak egy kisfiút az albertirsai strandon. A hétéves gyermeket a strand egyik rács nélküli lefolyójában találták meg, ahova a medence leeresztésekor keletkező vákuum szippanthatta be.

A PMRFK illetékese az MTI-nek elmondta: mindenre kiterjedő vizsgálat indult annak érdekében, hogy kiderüljenek a gyermek halálának körülményei. A vizsgálat tárgya lesz többek között, kit terhel személyi felelősség azért, hogy a gyermek a víz leeresztésekor a medencében tartózkodott.

A kisfiút két napon keresztül nagy erőkkel keresték a környéken, végül azonban holttestére az albertirsai strand medencéjének egyik lefolyójában bukkantak rá.

A kisfiú ruháját és kerékpárját már korábban megtalálták a strandon, így arra gondoltak, hogy fürdőnadrágban hagyta el a területet. Az elmúlt napokban ezért a gyermeket rendőrök, tűzoltók, valamint polgárőrök és civilek is keresték a környékbeli erdős területen. A kutatatásban közel kétszáz ember vett részt, de bevetettek helikoptert és kutyákat is.

A rendőrség közlése szerint a gyermek édesanyja a strandon jegyszedőként dolgozott, emiatt 7 éves fia naponta megfordult a fürdőben és jó úszó volt.