Várhatóan hétfőn születik ítélet S. Kitti perében

Hétfőn ítélet születhet a mostohaapja meggyilkolásával vádolt fiatal lány, S. Kitti perében. A per záró tárgyalása többszöri elnapolás után várhatóan hétfőn 9 órakor kezdődik a Somogy Megyei Bíróságon. A lány maximum öt év, anyja halmazati büntetésként akár hét és fél év szabadságvesztéssel sújtható.

A HavariaPress értesülései szerint a hétfői tárgyaláson Dr. Völgyi Dezső büntető tanácsa már csak egy pszichológus szakértő meghallgatását tervezi. Így a vád- és védőbeszédek elhangzása után az ítélet meghozatalára is sor kerülhet. A lány büntetőtárgyalása április 24-én a nyilvánosság kizárásával kezdődött meg. A zárt tárgyalást az ügyész kérte, a fiatal vádlott érdekeire hivatkozva.

A vád szerint a 14 éves tótújfalusi kislány tavaly augusztus 30-án agyonlőtte alvó mostohaapját, az őt ért bántalmazások miatt. A lány és az anya vallomásai szerint a helyi kocsmát bérlő mostohaapa éveken keresztül bántalmazta és szexuálisan zaklatta Kittit. Kétséget kizáróan azonban nem lehetett bizonyítani a szexuális zaklatást, azt a szakértői vélemények nem erősítették meg. Kiderült azonban, hogy az anya, sőt Kitti is rendszeres fogyasztó volt az apa italboltjában. Ennél fogva a háztartást gyakorta elhanyagolták, emiatt pedig a férfi sűrűn verte a feleségét. A lány a nyomozás során mindvégig beismerte a gyilkosság elkövetését.

A nyomozók az anya és a lány ruháin sem az áldozattól származó vérnyomokat, sem pedig lőport nem találtak. Felfedezték viszont a 14 éves lány ujjlenyomatait azon a szekrényen, amelyben a fegyver volt. A fegyver alkatrészeit a gyilkosság felfedezése után - a gyanú szerint - a család egy barátja a Drávába dobta. Ezek azonban nem kerültek elő, így a barát ellen megszüntették a nyomozást, amit lőfegyverrel való visszaélés miatt indítottak. Az ügyészség viszont a fiatal lány mellett az édesanyja ellen is vádat emelt, másik, 4 éves gyermekének veszélyeztetése miatt. A hírügynökség úgy tudja, hogy az ügyben eljárás indult a területileg illetékes lakócsai körjegyző ellen is. Az anyát korábban emberölés bűnsegédeként is gyanúsították, ezt az eljárást azonban megszüntették.

KAPCSOLÓDÓ CIKK