Csak ősszel hirdetnek ítéletet S. Kitti ügyében

A nevelőapja megölésével vádolt S. Kitti ügyében elnapolták a tárgyalást. A tárgyalást azért halasztották el, mert a másodrendű vádlott - a lány édesanyja - jelezte, egészségügyi állapota miatt nem tud részt venni a hétfői tárgyaláson. Az ügyben már csak ősszel várható döntés.

Hétfőn lett volna a nevelőapja meggyilkolásával vádolt S. Kitti büntetőperének újabb tárgyalása, ám azt elnapolták. Az ügy másodrendű vádlottja - a lány édesanyja - ugyanis jelezte, egészségi állapota miatt nem tud elmenni a tárgyalásra.

A június 2-ára kitűzött tárgyaláson elvileg már ítélet is születhetett volna, azonban az édesanya, illetve a pszichológus szakértő előre bejelentett távolmaradása miatt az ügyet elnapolták. S. Kitti védője szerint csak a nyári ítélkezési szünet után kerül sor bírósági döntésre.

A nyilvánosság kizárásával folyó perben már egyszer - májusban - el kellet halasztani egy tárgyalást, akkor a pszichológus szakértő nem jelent meg, akinek vallomása kulcsfontosságú az ügyben.

A vád szerint a 14 éves tótújfalusi kislány 2002. augusztus 30-án agyonlőtte alvó mostohaapját, az őt ért bántalmazások miatt. A lány és az anya vallomásai szerint a helyi kocsmát bérlő mostohaapa éveken keresztül bántalmazta és szexuálisan zaklatta Kittit. Kétséget kizáróan azonban nem lehetett bizonyítani a szexuális zaklatást, azt a szakértői vélemények nem erősítették meg. Kiderült azonban, hogy az anya, sőt Kitti is rendszeres fogyasztó volt az apa italboltjában. Ennél fogva a háztartást gyakorta elhanyagolták, emiatt pedig a férfi sűrűn verte a feleségét. A lány a nyomozás során mindvégig beismerte a gyilkosság elkövetését.

KAPCSOLÓDÓ CIKK