A magyar-osztrák határátkelőknél kedden szünetel az áruforgalom. Az osztrák vasutas szakszervezet szintén csatlakozik a sztrájkhoz, ezért a vonatok késésével és esetleges elmaradásával is számolni kell. A határőrség és az Útinform jelentése szerint Hegyeshalomnál és Sopronnál az osztrák vámosok a teherforgalomban csak az élő állatokat, a gyorsan romló és a veszélyes árut szállító kamionokat fogadják. A személyforgalomban viszont átengednek minden autót és autóbuszt, de a zsúfolt forgalom miatt lelassult az átkelés. A hosszadalmas várakozást a kisebb forgalmú - Fertőd, Szentpéterfa, Bozsok - határállomásokon lehet elkerülni. A magyar vonatok kedden csak a határállomásokig közlekednek.

Az M1-es autópályán Tatabánya előtt lezárták a Hegyeshalom felé vezető oldalt a 48-55 km között. A Budapest felé vezető oldalon kétirányú a forgalom.

Az M3-as autópályán a bagi völgyhídon egy pályán halad a kétirányú forgalom.

A 6-os főúton a 138-as km-nél Szekszárd közelében az M 9-es út körforgalmi csomópontját építik. Pécs felől a főváros irányába tartó forgalmat már a részben elkészült útra terelik, a Budapest felől érkezők viszont még a régi pályát használhatják. Napközben rendszeresek a torlódások.

A 63-as főút burkolatát a székesfehérvári bevezető szakaszon (90-93 km között) több helyen felmarják és újraaszfaltozzák az elkövetkezendő napokban. Napközben nagyobb torlódásra kell számítani. Akár 10-15 perccel is megnőhet a menetidő. A forgalmat jelzőőrök segítik.

A 7-es főúton Székesfehérvár előtt - az M7-es autópálya agárdi csomópontja közelében hétközben burkolatjavítás miatt szukül le az út.