A Postabanknál is több pénzt vitt el az MTV

Kovács László, az MSZP elnöke egyetért azzal, hogy azt, ami az MTV-nél az elmúlt években történt, az adófizetők milliárdjainak elpocsékolását, elfolyását, ki kell vizsgálni. A pártelnök szerint emellett azokat, akik ezért felelőssé tehetők, felelősségre kell vonni. Az ÁSZ-nak a médiatörvényre vonatkozó véleményével kapcsolatban Kovács azt mondta, hogy a törvény a jelenlegi formájában valóban nem segíti a rendezett viszonyok kialakítását. Az MSZP a párt elnöke szerint bárkivel hajlandó a módosításról akár formálisan, akár háttéregyeztetéseken tárgyalni. Az [origo] kérdésére, miszerint elérhető-e kompromisszum a Fidesszel a szükséges kétharmados többség elérése érdekében, Kovács a következőket mondta: "Ha a Fidesz kész szembenézni azzal, hogy milyen károkat okozott a csonka kuratóriumokkal, ha kész levonni ennek a tanulságait, akkor van esély a kompromisszumra".

Pető Iván, a parlament kulturális és sajtóbizottságának szabad demokrata elnöke azt mondta, hat éve, amióta a sajtóbizottságnak tagja, hangoztatja, hogy változtatni kell a Magyar Televízió finanszírozásán és a médiatörvényen. Az Állami Számvevőszék jelentése csak megerősít ebben - mondta Pető. Közölte ugyanakkor, hogy a konkrét megoldást nehéz megtalálni az ügyben. Biztosítani kell ugyanis azt, hogy az MTV megőrizze közszolgálatiságát és egyben független maradjon a politikai pártoktól és a kormánytól is.

Teljes mértékben egyetért a médiatörvény átalakítása és a kiegyensúlyozott finanszírozás megteremtésének szükségességével Czeglédi László, a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának elnöke. Az ÁSZ-jelentés tiszta képet ad, kiindulópontnak tekinthető, így végre tudjuk, milyen irányba kell mennünk - mondta az MTI-nek Czeglédi.

Szerettük volna megismerni Szalai Annamáriának, a Fidesz médiapolitikusának és Herényi Károlynak, az MDF frakcióvezetőjének véleményét is az ÁSZ-jelentésről. Egyelőre azonban nem reagáltak az [origo] megkeresésére.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK