Tasnádi-ügy: vádemelési javaslat adócsalás miatt

Vádemelési javaslattal küldte meg a Fővárosi Főügyészségnek a Tasnádi Péter ellen negyedmilliárd forintos adócsalás miatt indított nyomozás pénteken befejeződött pótnyomozásának iratait az Országos Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága.

Bolcsik Zoltán dandártábornok, az ORFK SZBEI vezetője elmondta: a rendőrség különösen nagy értékű adócsalás alapos gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást Tasnádi Péter ellen, a bűncselekménnyel okozott kár meghaladta a 248 millió forintot. Az adócsalást Tasnádi Péter azzal követte el, hogy eltitkolta egy ingatlan adásvétele során keletkezett adóköteles bevételét.

Bolcsik Zoltán elmondta: a nyomozást a rendőrség február 27-én már egyszer befejezte, s az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek, azonban Tasnádi Péter és védője bevont egy újabb adószakértőt, aki a gyanúsított álláspontját támogató véleményt adott. Ekkor pótnyomozásra kapta vissza az ügyet az ORFK SZBEI, ahol újabb szakértőt kértek fel. Az ő szakvéleménye alapján most ismét lezárták az ügyet, majd vádemelési javaslattal az iratokat megküldték a Fővárosi Főügyészségnek.

A Legfelsőbb Bíróság tavaly decemberben jogerősen négy és fél éves szabadságvesztésre ítélte Tasnádi Pétert adócsalás vétsége, illetve felbujtóként elkövetett súlyos testi sértés és önbíráskodás miatt. A vállalkozó jelenleg börtönbüntetését tölti.

KAPCSOLÓDÓ CIKK