A főváros is megszavazta a 4-es metrót

A kormánydöntés után a fővárosi közgyűlés is támogatásáról biztosította a 4-es metró megépítéséről szóló javaslatokat. A városvezetéssel együtt szavazott a Fidesz-MKDSZ és az MDF, a beruházás ellen voksolt viszont a MIÉP-frakció. 

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki rendkívüli ülésén, a városvezetéssel együtt voksoló Fidesz-MKDSZ és MDF szavazataival, a MIÉP-esek eltérő álláspontja mellett elfogadta a kormány 4-es metróról szóló május 28-i  határozatának a végrehajtását szolgáló javaslatokat. A közgyűlés egyetértett azzal, hogy a 4-es metró első szakasza az állammal közös beruházásban a Kelenföldi pályaudvar és a Keleti pályaudvar között épüljön meg.

Elfogadta a közgyűlés azt is, hogy a tavalyi áron, áfa nélkül mintegy 195 milliárd forintra tervezett projekt költségének 30 százalékát a főváros biztosítsa. Mivel a kapcsolódó felszíni beruházások költségeinek felét az állam beszámítja, ezért a fővárosnak csak mintegy 41 milliárd forintot kell vállalnia. A metróberuházás megvalósítását és a finanszírozását célzó szerződéseket augusztus végéig, az EIB-hitelfelvételekkel kapcsolatos szerződéseket pedig október végéig kell a közgyűlés elé terjeszteni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK