Legalább száz csalódott vásárló tiltakozott a Battyhyány téri vásárcsarnok előtt, miután az üzlet mégsem nyitott ki ma reggel. Néhányan már szerda éjszaka sorszámot osztottak az áruház előtt, hogy ma mindenképpen bejussanak.

Felháborodást váltott ki, hogy a csütörtökre meghirdetett nyitás helyett egy tábla várta a vásárlókat a budapesti Batthyány téri vásárcsarnok előtt, miszerint technikai okok miatt mégsem nyitja meg kapuit a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. Eközben szerda este 11 órakor már a helyszínen voltak a vásárlók, akik sorszámot osztottak egymás között a reggeli nyitásra. Az épület biztonsági őrei felszólították a csalódott embereket, hogy ne várakozzanak az épület előtt, mindenki térjen haza.

Fehér István, a Spar marketingigazgatója azt mondta: a szerda este tartott szakmai megnyitót követő tájékoztatón közölte, hogy technikai akadályok miatt nem tudják megnyitni a csarnokot. Hozzátette: használatbavételi és működési engedély hiánya miatt a vásárcsarnok megnyitásának időpontja bizonytalan.