A Happy End Kft. szerint az Országos Rendőr-főkapitányság valótlan állításokat közölt sajtótájékoztatóján a céggel kapcsolatban. A rendőrség szerdán számolt be arról, hogy az előző kormány idején működött Országimázs Központ ügyében három gyanúsított ellen javasolt vádemelést. A kft. azt akarja, hogy az ORFK vonja vissza állításait, ellenkező esetben jogi úton rendezik az ügyet.

A rendőrség szerdai sajtótájékoztatóján számolt be arról, hogy csalás bűntettével alaposan gyanúsítható a Happy End Kft. ügyvezetője, Cs. Nóra, valamint az alvállalkozó Mert 2000 Rt. vezérigazgatója, T. Szabolcs. Az egykori Országimázs Központ részéről pedig N. Bernadett osztályvezetőt gyanúsítják hanyag kezeléssel. A nyomozók szerint az imázsközpont négy kiadványának nyomdai szerződéseivel 823 millió forintos kárt okoztak a költségvetésnek.

 

"Nem felel meg a valóságnak az a kijelentés, hogy a Happy End Kft. abból a célból, hogy a Miniszterelnöki Hivatallal létrejött szerződésében kikötött hasznát jogtalan módon megnövelje, egy Mert 2000 nevű részvénytársaságot hozott volna létre. Nem felel meg a valóságnak, hogy e részvénytársaságot azért alkalmazta volna alvállalkozóként, hogy ilyen módon a Happy End Kft. a Miniszterelnöki Hivatallal kötött szerződésében meghatározott haszna a megengedettnél több legyen. Ezen állítások valótlanságát közhiteles okiratok igazolják" - állította közleményében a Happy End.

 

A cég azt kéri az ORFK-tól, hogy állításait írásban vonja vissza, és erről a nyilvánosságot sajtótájékoztatón értesítse. Ellenkező esetben a Happy End "megteszi a szükséges jogi lépéseket" - áll a közleményben.