A Fővárosi Főügyészség hűtlen kezelés miatt vádat emelt a Miniszterelnöki Hivatal volt közigazgatási államtitkára és a Millenáris Kht. volt igazgatója, Berkecz Mária ellen. A vád szerint Bártfai Béla bűncselekményt követett el, amikor aláírta a kht vezetőjének 14 milliós végkielégítését.

 

A Fővárosi Főügyészség benyújtotta a vádiratot a bíróságnak a Millenáris Kht. volt vezetőjének 14 milliós végkielégítése ügyében. A vádhatóság szerint Bártfai Béla közigazgatási államtitkár bűncselekményt követett el, amikor aláírta a kht vezetőjének 14 milliós vagyonjuttatását, mert annak a miniszerelnökség számára nem volt ellenértéke.

 

A szerződés szerint Berkecz Mária azt ígérte, hogy két évig nem nyilatkozik a volt munkahelyével kapcsolatban. Cserébe kapott 10 millió forint készpénzt és egy 4,4 millió forintra becsült Mitsubishi Galantot, amelyet addig szolgálati autóként használt. Mindez része volt annak a megállapodásnak, amely szerint a választások után Berkecz közös megegyezéssel távozott tisztségéből.

 

Az ügyészség szerint Bártfai Béla hűtlen kezelést követett, mert a rá bízott vagyonnal szándékosan szabálytalanul rendelkezett. Berkecz Mária ellen ugyanez a vád, mert részt vett a megállapodás kidolgozásában.