Megalakult a Fidesz kulturális és a nyugdíjas tagozata

Megalakult a Fidesz két első tagozata szombaton. Az nyugdíjast Aszódi Pál, az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület elnöke, a kulturálist pedig Pálinkás József akadémikus, az Orbán-kormány oktatási minisztere irányítja majd.

A Fidesz május 17-én módosított alkotmánya szerint szombaton megalakult a párt nyugdíjas és kulturális tagozata. Hamarosan további hat ilyen testület jön még létre. A nyugdíjas tagozatot Aszódi Pál, az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület elnöke, a kulturálist pedig Pálinkás József akadémikus, az Orbán-kormány oktatási minisztere irányítja majd.

"Magyarországon sorskérdés a nemzeti kultúrpolitika megalkotása, és a Fidesz kulturális tagozata ehhez biztosíthatja a nevelés, a tudomány, a művészetek, a sport, az egészséges életmód és a média egységét" - jelentette ki Schmitt Pál alelnök a kulturális tagozat budapesti ülésén.

"A Fidesz átalakulása, bővülése, akkor is megtörtént volna, ha nem következik be tavaly a kormányváltás. Az csak felgyorsította a szövetséggé alakulás folyamatát" - mondta Aszódi Pál a nyugdíjas tagozat ülésén. Közölte: a nyugdíjas tagozat már most igen széles hálózattal rendelkezik, és hatékony része lesz a Fidesznek.

A pártalkotmány módosításának értelmében nő-, gazda-, munkás és alkalmazotti, falusi, önkormányzati és zöldtagozat jön még létre a Fideszen belül. "A tagozatok révén a Fidesz mennyiségileg és minőségileg is több lesz mint párt: szellemi és erkölcsi erő, igazi szövetség" - közölte Schmitt Pál. A társadalom különböző területeire koncentráló tagozatok egyfajta szellemi holdudvarként szolgálhatják a polgári szövetséget, akár ellenzékben, akár kormányon.

KAPCSOLÓDÓ CIKK