Wanted Festival

2003, Wanted Fesztivál és ismét Mezőtúr: új helyszínen; az immár fesztiválrendezésre is alkalmas Városi Strand, volt kertészet és a víztorony által határolt területen. Időpont: június 25-29.

Forrás: ==

1993-ban indult Mezőtúron a kelet-magyarországi régió elso zenei fesztiválja. Akkor még egy színpadon kb. 20 magyar zenekar lépett fel közel 1500 látogató előtt. Az évek során folyamatosan bővült a fesztivál programja, melyben - a vidéki fesztiválok közül elsőként - a hazai élvonalbeli fellépők mellett neves nemzetközi sztárok is szerepelnek (Toy Dollz, New Model Army, Dog Eat Dog, Apocalyptica, James Ruskin, Clawfinger).

2001 júliusában a már három napos rendezvényen több mint száz zenekar, DJ közel 18.000 látogató előtt játszott.

Forrás: MTI

A rendezvény Mezőtúr város, valamint az Alföld kulturális programjainak szerves részévé vált, ismertsége a kezdeti néhány megyéről országos jellegűvé szélesedett. A látogatók növekvő száma miatt a rendezvény 1996-ban Mezőtúr belvárosából a használaton kívüli Szabó Lajos laktanyába költözött. Ma azonban már elmondhatjuk: a Fesztivál ismét "kinőtte" a helyszínt: további növekedésével számolva átlépjük a laktanya befogadóképességének, valamint infrastrukturális ellátottságának határait. Az elmúlt két év szervezési feladatai közé tartozott tehát egy új helyszín kiválasztása, egy olyan területen, ahol jól megoldható a párhuzamosan zajló programok megfelelo elkülönítése, a résztvevok elhelyezése, ellátása, a szociális- és biztonsági feltételek megteremtése.

Forrás: ==

A Mezőtúri Fesztivál az évek során "Sör és Rockfesztivál", majd "Szertelenül Rockfesztivál", ezt követően pedig 1999-2001 között Wanted Fesztivál néven működött. 2002 újabb helyszín váltás, és egy újabb név-változás éve is az esemény történetében: a rendezvény átmenetileg Kecskemétre költözik, ahol ZED Fesztivál néven, minden idők legkiválóbb környezetében, de az önkormányzat kellő akarata nélkül jön létre a buli.

Előző
Következő