Loppert Dániel civil szervezetet alakít

"Jogsértettek Egyesülete" néven civil szervezet alakul - mondta a Medgyessy Péter miniszterelnököt Kapolcson tavaly nyáron árulónak nevező Loppert Dániel a budapesti Terror Háza Múzeum előtt tartott szerdai sajtótájékoztatóján.

Az egyesület alapítói közé tartozik "több olyan polgár, akik úgy érzik, hogy az elmúlt évben őket ért sérelmek mögött koncepció húzódik" - mondta a szervezet leendő elnöke. "A szocialista kormány két lehetőséget engedélyez a hétköznapi emberek számára: vagy együttműködnek a hatalommal, vagy, ha ez nem tetszik, akkor ellenségnek tekinti őket" - tartalmazza az egyesületet kezdeményezők újságírók előtt felolvasott nyilatkozata.

A nyilatkozat íróinak közlése szerint a Kereszténydemokrata Internacionálé június 4-i lisszaboni határozata erősítette meg őket abban a meggyőződésükben, hogy a velük történt esetek nem különálló jogsértések, hanem azok mögött "koncepció húzódik". A szervezet bejegyzését kérő levelet szerdán postázták a XIV. kerületi bíróságra. Az egyesületet tíz tag alapította - közölte Loppert Dániel.

A hatályos jogszabályok szerint egy egyesület bejegyzéséhez legalább tíz tagra van szükség.

KAPCSOLÓDÓ CIKK