Abbahagyták annak a tigrispitonnak a keresését, amely a héten tűnt el Keszthelyen. A kétméteres indiai kígyót 24 órán át szakemberek bevonásával keresték, de nem sikerült megtalálni. Szakértők szerint a 20 hónapos kígyó, ha még él is, emberekre nem veszélyes, mivel csak 10 kilogramm súly alatti kisebb állatokat képes összeroppantani.

Abbahagyták annak a tigrispitonnak a keresését, amely a héten tűnt el Keszthelyen - jelentette be a rendőrség. A tigrispiton eltűnését nem a tulajdonos, hanem más személy jelezte a rendőrségnek az elmúlt csütörtökön. 

A rendőrség által felkért hüllőszakértő, Both Zoltán szakvéleménye alapján szombaton abbahagyták a kölyök kígyó felkutatását. "Az ő segítségével sem talált egyetlen nyomot sem a kereső csapat a tulajdonos által késve megjelölt parkos területen. Lehet, hogy már nem is él a kölyökpiton, mert több órás 20 Celsius-fok alatti hőmérsékleten elpusztul" - közölte Bertalan János alezredes, Keszthely rendőrkapitánya.

A rendőrség már csak adatgyűjtést folytat, erre viszont több oka is van. A tulajdonos férfi ugyanis nem tudta felmutatni a 2001-ben vásárolt kis piton tartási engedélyét és e kiemelten védett hüllőfajta tartását nem jelentette be sem az önkormányzatnak, sem a természetvédelmi hatóságnak. Ráadásul az állatot közterületre kivinni tilos - közölte Bertalan János. A rendőrkapitány hozzátette: kiderült, hogy már június 18-án eltűnt a kis tigrispiton, de ezt a férfi nem jelentette be, inkább maga keresgélt és a parkbeli járókelőknek mondta el, mit keres. 

"A pontos körülményeket feltárni segítő személyek információit továbbra is gyűjtjük, de bejelentést tettünk a Balatonfelvidéki Nemzeti Park igazgatóságánál, hogy a maguk hatáskörében folytassanak vizsgálatot a férfinél a kígyótartás körülményeivel kapcsolatban és intézkedjenek" - tájékoztatott a keszthelyi kapitányság vezetője.