László Csaba szerint valótlanságot állított Szász

László Csaba pénzügyminiszter szerint Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke valótlanságot állított, amikor egy szombati tévéműsorban azt mondta, hogy a pénzügyminiszter korábban megfenyegette. A Pénzügyminisztérium hétfői közleménye szerint László ezt Szásszal is közölte hétfői megbeszélésükön. A pénzügyminiszter a megbeszélésen kijelentette: ő csak annyit mondott, jó néven venné, ha Szász Károly lemondana - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
A megvert PSZÁF-elnök

László Csaba pénzügyminiszter hétfőn magához kérette Szász Károlyt, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnökét. A Pénzügyminisztérium (PM) sajtóosztályának hétfői közleménye szerint a megbeszélésen László sajnálatát fejezte ki a Szász Károlyt ért támadás miatt, ugyanakkor "csodálkozásának adott hangot", amiért Szász Károly egy szombati televíziós műsorban azt állította, hogy a pénzügyminiszter egy korábbi megbeszélésükön fenyegetéssel akarta lemondásra kényszeríteni.

A közlemény szerint a hétfői megbeszélésen László Csaba megismételte az akkor mondottakat. Ezek szerint azt mondta, "nem tartja szerencsésnek, hogy egy magas rangú köztisztviselő, akinek függetlenségét a törvények garantálják, éppen ezért politikai függetlensége is elvárható, politikai szerepet vállaljon, saját bevallása szerint politikai szempontok szerint válassza meg munkatársait, ezért jó néven venné, ha Szász Károly lemondana tisztségéről".

A Pénzügyminisztérium hétfői találkozóról szóló beszámolója szerint a pénzügyminiszter annak ellenére is a PSZÁF-fel való jó együttműködésre törekedett, hogy Szász akkor nem mondott le. A PM szerint ezt bizonyítja az is, hogy Szász két alkalommal is meghívót kapott a gazdasági kabinet ülésére.

A találkozón ezen kívül László Csaba értetlenségének adott hangot amiatt, hogy "a PSZÁF elnöke megveretésének történetét politikai konstellációba igyekszik helyezni, ebbe az ő személyét is belekeveri, holott Szász Károly ugyanezekben a nyilatkozatokban rendre kifejti, hogy egy konkrét vizsgálat állhat az őt ért támadások hátterében" - olvasható a dokumentumban.

A PM beszámolója szerint a beszélgetés végén László Csaba felhívta Szász figyelmét, hogy a jövőben a politikától távol, kizárólag a felügyelet szakmai tevékenységére koncentrálva végezze munkáját.

Eközben hétfőn a rendőrség ujjlenyomatot talált azon a kerékpáron, amellyel balesetet színleltek Szász Károly PSZÁF-elnök megverése előtt - közölték hétfőn. Azt egyelőre nem tudják, hogy az ujjlenyomat értékelhető-e - mondta el sajtótájékoztatón a BRFK osztályvezetője. A rendőrség emellett megtalálta a bicikli eredeti tulajdonosát, aki azonban azt mondta, hogy ő már korábban eladta a kerékpárt, azt viszont nem tudja, hogy kinek.

Szász Károlyt, a PSZÁF elnökét június 16-án ismeretlenek bántalmazták. Az elnök 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, az elkövetőket a rendőrség egyelőre nem találja.

KAPCSOLÓDÓ CIKK