Mentős vezetőket küldhetnek el

Az Országos Mentőszolgálatnál végzett egészségügyi minisztériumi felmérés során olyan eredmények születtek, amelyek miatt várhatóan a szolgálat több vezetőjét is felelősségre vonják, ami akár menesztésükkel is járhat - írja a Magyar Hírlap.

Valószínűleg hamarosan távoznia kell a posztjáról két magas beosztású vezetőnek az Országos Mentőszolgálatnál. A Magyar Hírlap értesülései szerint az egészségügyi minisztérium fegyelmi eljárást kezdeményezett, melynek során arra keresik a választ, kit és mekkora felelősség terhel az OMSZ-nél feltárt gazdasági, pénzügyi és szakmai hiányosságok miatt.

A tárca átfogó felügyeleti, költségvetési és gazdálkodási ellenőrzést végzett a közelmúltban a mentőszolgálatnál. Az ellenőrzés során olyan szabálytalanságokat találtak, amelyek miatt felelősségre vonás szükséges.

A részletekről egyelőre nem nyilatkozik a tárca, így nem tudni, játszott-e szerepet, hogy évek óta húzódik az országos légimentés kialakítása, illetve az, hogy a közbeszerzési döntőbizottság elmarasztalta az OMSZ-t, mert pályázat nélkül adta bérbe a légimentést, emiatt ötmillió forintos bírságot is kiszabtak - írja a lap.