Vásárosnamény: kábítószer-terjesztők őrizetben

Kábítószer-terjesztés alapos gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság pénteken azt a három férfit, akiket Vásárosnaményban fogtak el a rendőrök csütörtökön egy razzia során; öt újabb embert előállítottak drogfogyasztás gyanújával - közölte a rendőrség.

"Az előállított öt újabb férfi közül háromnál a gyorsteszt kimutatta a kábítószer fogyasztását" - mondta el Fülöp Gergely sajtóreferens. Hozzátette: kábítószer-fogyasztással gyanúsított további 23 személy ellen szabadlábon hagyásuk mellett folyik az eljárás.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte: 30 személy ellen kábítószer-fogyasztás miatt szándékoztak eljárást indítani, de a gyanúsítottak közül végül tizenketten tisztázták magukat.

A csütörtökön kábítószer- terjesztés alapos gyanúja miatt őrizetbe vett három férfit pénteken előzetes letartóztatásba helyezték. Az eljárás alá vont személyeknél tartott házkutatás során nagyobb vagy kis adagokban kicsomagolt kábítószert, fogyasztásnál alkalmazott eszközöket, illetve felhasznált csomagolóanyagokat találtak a rendőrök.

A több mint húsz rendőr bevonásával tartott ellenőrzést információgyűjtés előzte meg, és több lakossági bejelentés is érkezett arról, hogy a vásárosnaményi Tisza-parti szórakozóhelyeken rendszeresen árulnak kábítószereket - mondta Fülöp Gergely.

KAPCSOLÓDÓ CIKK