Fegyelmi eljárás két zsebre dolgozó rendőr ellen

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi kapitányság vezetője vesztegetés alapos gyanúja miatt feljelentést tesz két rendőr ellen a Fővárosi Főügyészség Nyomozó Hivatalánál - közölte a rendőrség kedden este.

A kapitányság vezetője soron kívüli fegyelmi eljárást rendelt el egy körzeti megbízottal és egy gépkocsi járőrrel szemben, továbbá azonnali hatállyal felfüggesztette a munkavégzés alól - hozta nyilvánosságra a BRFK.

A közlés szerint kedden a Budapest XIX., Fecske utca és Mészáros Lőrinc utca kereszteződésében gépkocsijával leparkolt egy 38 éves férfi, ekkor megállt mellette egy járőrautó. A rendőrök közölték a gépkocsivezetővel, hogy szabálytalanul kanyarodott be a kereszteződésbe, és elkérték az iratait. Az okmányok ellenőrzése során a rendőrök megállapították, hogy a gépkocsi zöld kártyája lejárt, majd a férfitól 30.000 forintot követeltek azért, hogy "elálljanak a további intézkedéstől".

Az igazoltatott vezetőnél nem volt ekkora összeg, ezért a járőrökkel együtt elment a közeli munkahelyére, s végül 20.000 forintot átadott a rendőröknek.

A sértett kedden 14 órakor bejelentést tett a BRFK Központi Panaszirodáján, s közölte az eljáró rendőrök szolgálati gépkocsijának rendszámát is. Ennek alapján kiderült, kik használták az autót a bűncselekmény elkövetésének idején, s az érintett rendőröket a sértett a XIX. kerületi rendőrkapitányságon felismerte.