Mától járnak a mobilposták

Keddtől - kísérleti jelleggel - kilenc megye 44 kistelepülésén vezeti be mobilszolgálatát a Magyar Posta Rt. Eredetileg 200 kisközségben szüntették volna meg a gazdaságtalanul működő hivatalokat, de az intézkedés elleni tiltakozás miatt felfüggesztették a program bevezetését. 

Július 1.-től - kísérleti jelleggel - kilenc megye 44 kistelepülésén üzembe állítják a mobilpostákat. Az érintett kilenc megye: Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala, Somogy, Baranya, Tolna, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén. A posta eredetileg több mint 200 kisközségben szüntette volna meg az év végéig a hivatalokat, de a az intézkedés elleni tiltakozás miatt három hónapra felfüggesztette a program bevezetését a posta vezérigazgatója. Jelenleg egyeztetnek az önkormányzatokkal.

Ha az önkormányzat vállalja, hogy havi tízezer forintos díj ellenében a posta ügynökeként is működik, és biztosít egy felvevőhelyiséget, ahol a leveleket, csomagokat, pénzesutalványokat feladhatják a helybeliek, akkor ezek a szolgáltatások változatlanul megmaradhatnának - mondta a Népszabadságnak Tomecskó Tamás, a posta szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ CIKK