Este kilencre már csak ezer ember hallgatta a  Kossuth téren a Szabad Magyarországért Mozgalom által meghirdetett demonstráción beszédet mondó Budaházy Györgyöt, aki új alapokra helyezné Magyarországot, amelynek élére egy fejedelmet nevezne ki és fanatizmusra nevelné a sok magyar gyermeket. Felszólalt még Lányi Zsolt is, aki beszédében hazaárulónak titulálta a kormányt.

Este kilenc órára alaposan megcsappant a délutáni demonstráció résztvevőinek száma, már csak körülbelül ezer ember hallgatta a szervező Budaházy György beszédét.

Budaházy beszédében azt mondta, hogy teljesen új alapokra kell helyezni Magyarországot. Egy fejedelem kezébe kellene adni a hatalmat, mert pártokon alapuló rendszer nem jó. Szerinte a magyar anyáknak sok magyar gyereket kell szülniük, és őket fanatikus hazaszeretetre kell nevelni. Ehhez azonban nem homoszexuális magamutogatásra van szükség - mondta.

Budaházy elismételte a délelőtt mondottakat, újra felszólítva az embereket, hogy nézzék meg a holnapi melegfelvonulást és ott nyugodtan fejezzék ki hangos nemtetszésüket. Budaházy szerint az ősi magyar hagyományok szerit a népnek joga van fellázadni a rossz vezetés ellen, akár fegyverrel is.

Lányi Zsolt volt kisgazda képviselő a Trianon Társaság nevében szólalt fel, és hazaárulónak nevezte a kormányt a státustörvény módosítása miatt.

A demonstrációnak éjfélig van területfoglalási engedélye a Kossuth térre.