2003. január 19. - Az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete demonstrációt tartott a Parlament előtt, melyen parlamenti vizsgálóbizottság felállítását követelték annak kiderítésére, kit terhel felelősség a Defend Security Kft. veszteségessé tételéért.

2003. február 8. - Szolidaritási tüntetést rendezett az Egészségügyben Dolgozók Demokratikus Szakszervezete a csepeli Weiss Manfréd Kórház tervezett bezárása ellen a XXI. kerületi polgármesteri hivatal előtt, majd a tüntetők átvonultak a belvárosi Vörösmarty térre.

2003. február 12. - Az esetleges iraki háború ellen tiltakozó civil szervezetek tartottak "fáklyás szertartást" a Parlament előtt.

2003. február 15. - Több demonstrációt tartottak különböző helyszíneken egy esetleges iraki háború ellen. Békelánc elnevezéssel a Humanista Mozgalom, a Szolidaritás Ifjúsági Alternatíva és a Zöld Fiatalok tüntettek, s a résztvevők a Műegyetem rakpart-Szabadság-híd Fővám tér-Kálvin tér-Astoria útvonalon az Erzsébet térre vonultak. - A Civilek a békéért tömörülés elfoglalta a Liszt Ferenc tér és a Jókai tér közötti területet, majd az Andrássy úton a Hősök terére vonultak, ahol mintegy százezer ember gyűlt össze.  - A Kossuth téren a Vér és Becsület Kulturális Egyesület a Budapest 1945-ös ostrománál harcoló német és magyar katonákra emlékezett, egyben tiltakozott az iraki háború ellen. Ezzel egy időben, ugyancsak a Kossuth téren a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége a fasizmus áldozatainak emlékére rendezett demonstrációt egyúttal tiltakozva a fasiszta eszmék újraéledése, illetve a neonáci csoportok megjelenése és tüntetése ellen.

 2003. február 16. - A Vér és Becsület Kulturális Egyesület létezése és megmozdulása ellen tiltakozó gyűlést tartott a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége, a Roma Polgárjogi Alapítván és a Modern Magyarország elnevezésű civil szervezet a Kossuth téren.

2003. február 18. - Háborúellenes, be nem jelentett akciót kezdtek a Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet tagjai a Lánchíd budai hídfőjénél.

2003. február 24. - A Törökország védelmét szolgáló eszközök magyarországi átengedése ellen tiltakoztak a Civilek a békéért tömörülés tagjai a Parlamentnél, mintegy 15-20 demonstráló.

2003. március 8. - Nők a békéért és a szociális jogokért címmel az esetleges iraki háború ellen és a szociális jogok érvényesítéséért tartott demonstrációt a Civilek a békéért tömörülés.

2003. március 20. - A kurd újévre és Észak-Irakban, a kormányerők vegyi fegyver támadásában 1988-ban áldozatul esett több mint ötezer kurdra emlékezett fáklyás felvonulással a Nagykörúton a Magyarországon élő kurdok egy csoportja.

2003. március 22. - A Parlament előtt tartott békedemonstrációt a Civilek a Békéért mozgalom az Irakban zajló háború elleni tiltakozásul.

2003. március 29. - Újabb háborúellenes tüntetést tartott a Civilek a Békéért Mozgalom, a demonstrálók a Vörösmarty térről - a brit és az amerikai nagykövetség érintésével - a Kossuth térre vonultak át.

2003. április 5. - Romaversitas nevű roma egyetemista szervezet tüntetést rendezett a tv2 budapesti épülete előtt. A mintegy kéttucat roma és velük rokonszenvező nem roma fiatal a tv2 Bazi nagy roma lagzi című paródiaműsor miatt tiltakozott.

2003. április 5. - A Jobbik Magyarországért Mozgalom az Erzsébet téren Európa Unió- és háborúellenes tüntetést tartott. Ugyanitt a Lelkiismeret Í88 Csoport az Egyesült Államok és Nagy-Britannia iraki hadviselése ellen tiltakozott. A Humanista Mozgalom békedemonstrációt rendezett a Parlament előtt.

2003. április 10. - A budapesti kubai nagykövetség épülete előtt tartott demonstrációt a Fidelitas Diktatúraellenes Akciócsoportja tiltakozva, hogy a kubai kommunista diktatúra 78 ellenzékit tartóztatott le.

2003. április 10. - A LelkiismeretÍ 88 Csoport és a Szabad Magyarországért Mozgalom EU-ellenes demonstrációt rendezett. A tüntetők Hősök teréről a Kossuth térre vonultak.

2003. április 14. - A Szabadság téren az iraki háború ellen tartott demonstrációt a Civilek a Békéért tömörülés.

2003. május 4. - A Vörösmarty téren rendezett demonstrációt a Kendermag Egyesület a marihuána fogyasztásának büntethetősége ellen. Ugyanazon a helyen a Szabad Magyarországért Mozgalom és a Friss Levegőt Polgári Kör ellentüntetést tartott. A tüntetésnek a rendőrség vetett véget.

2003. május 29. - A kórháztörvény-javaslat elfogadása ellen tüntetett az Egészségügyben Dolgozók Demokratikus Szakszervezete az egészségügyi minisztérium épülete előtt.

2003. június 1. - Demonstrációt tartott a Hősök terén az 1920. június 4-i trianoni döntés évfordulójára emlékezve a Magyarok Világszövetsége több civil szervezettel közösen.

2003. június 4. - A trianoni békeszerződés aláírásának 83. évfordulója alkalmából demonstrációt rendezett a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom a Felvonulási téren, majd több budapesti nagykövetség előtt.

2003. június 12.- A csepeli Weiss Manfred Kórház megmentéséért és a kórháztörvény ellen tiltakozott az MDF Csepelen, a polgármesteri hivatalnál.

2003. június 23. - A Magyar Rádió mintegy félszáz munkatársa, zömében a közszolgálati médium zenei együtteseinek tagjai demonstráltak a Parlament előtt. A résztvevők a Munka törvénykönyve július 1-jén hatályba lépő módosítása ellen tiltakoztak, mert attól tartanak,  hogy az új rendelkezések nyomán a Magyar Rádió munkatársai belátható időn belül jövedelmük 30-40 százalékát elveszítik.