Munkáspárti megemlékezés Kádár Jánosról

A szocializmusban jobb volt a többségnek - mondta Thürmer Gyula a Kádár János halálának 14. évfordulója alkalmából a Nemzeti Sírkertben rendezett munkáspárti megemlékezésen szombaton.

Kádár János idején esélyegyenlőség volt, ma van esélyegyenlőségi miniszter, csak éppen esélyegyenlőség nincs, mondta a Munkáspárt elnöke. Thürmer Gyula szerint a szocializmusban mindenkinek volt munkája, teljes foglalkoztatottság volt, segített a társadalom, az állam és a párt. Ma liberális politika van, és ahol liberális politika van, ott kő kövön nem marad, mondta a pártelnök.

A pártelnök kijelentette: Mi nem bántuk meg a szocializmust, mi büszkék vagyunk a szocializmusra. Thürmer Gyula Kádár János alakját felidézve azt mondta, az egykori pártfőtitkár életében nem tett semmi különöset, "értünk dolgozott, értünk élt".

Kádár János 1956 novemberétől több mint harminc éven át volt Magyarország első számú politikai vezetője. Az MSZMP volt főtitkára 1989. július 6-án halt meg, azon a napon, amikor a Legfelsőbb Bíróság hatálytalanította a Nagy Imre és társai perében hozott ítéleteket.