Vízbe fulladt egy kisfiú Kehidakustányban

Belefulladt a kehidakustányi termálstrand hullámmedencéjébe egy kisfiú szombaton. A 11 éves gyermek annak ellenére ment be a medencébe, hogy nem tudott úszni. Az utóbbi másfél hónapban ő már a harmadik gyermek, aki valamelyik strandfürdő medencéjében veszti életét.

Vízbe fulladt egy 11 éves fiú a kehidakustányi termálstrand hullámmedencéjében szombaton. Az édesanyjával és kisebb testvérével fürdőző fiú annak ellenére ment be a hullámmedencébe, hogy nem tudott úszni. A gyermeket néhány perc múlva holtan találták a lejtős, 170 centiméter mély medencében - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A körülötte tartózkodók csak későn észlelték a kisfiú balesetét. A gyorsan riasztott és kiérkező mentők sem tudtak már segíteni a gyermeken.

Az úszni nem tudó fiú délelőtt már fejest ugrott az épületben lévő mélyvizes medencébe, onnan azonban még időben kisegítették - mondta a fürdőt üzemeltető kft. ügyvezetője. "A vízhőmérséklet miatt nem következhetett be a kisfiú halála, mert a hullámmedence hőmérséklete egyenletes, 28 Celsius-fokos volt" - közölte Horváth Tihamér.

Május 26-án az albertirsai strandon halt meg egy kisfiú, akit a medence leeresztése során szippantott be a rács nélküli lefolyó. Négy nappal később a makói strandon fulladt vízbe egy kisfiú.

KAPCSOLÓDÓ CIKK