Fennmaradhat a Gellért téri Forrásház - a főváros várostervezési és városképvédelmi bizottsága hétfői döntése értelmében. Az ügyben négy hónapja húzódott a jogi vita.

Lezárult a négy hónapja folyó vita a Szent Gellért téri forrásház fennmaradásáról, a Városháza várostervezési és városképvédelmi bizottsága hétfői ülésén úgy döntött megadja a tulajdonosi hozzájárulást a létesítményre - írja a Népszabadság.

A lap szerint a bizottsági vita során megoszlottak a vélemények, ki a felelős a jogi hercehurcáért. A MIÉP-es Marsi Péter Pál szerint a DBR Metró Projekt Igazgatóság, amelynek megbízásából a 4-es metróhoz kapcsolódó munkálatok keretében rendezték a teret. Eltér István (SZDSZ) szerint viszont a XI. kerület is felelős, mert nem vette észre, hogy külön engedélyköteles épület is szerepelt az engedélyezett tervdokumentációkon.

Sasvári Szilárd, a testület fideszes elnöke pozitívumnak tartja, hogy lezárult a vita, míg Ráday Mihály (MSZP) szerint a forrásház ügye nem nevezhető pozitív példának. Ő elvileg elfogadhatatlannak tartja, hogy egy építményre utólag kérjenek engedélyt, akkor is, ha ez esetben a fővárosról van szó. A képviselő szerint Magyarországon ma nem veszik komolyan az építési engedélyeztetési eljárást.