Tárgyalni hívja az OCÖ-elnököket az államtitkár

Hatszemközti megbeszélést kezdeményez az OCÖ magát legitimnek tekintő két elnökével Teleki László. A romaügyekért felelős államtitkár az elnökség körüli jogértelmezési vitát akarja megoldani. Kolompár Orbán személyi kérdésekről nem kíván tárgyalni - írja a Népszabadság.

Hatszemközti tárgyalást kezdeményez Teleki László romaügyi államtitkár az Országos Cigány Önkormányzat magát legitimnek tekintő két elnökével. Az államtitkár a jelenleg kettészakadt OCÖ elnöki posztja körül kialakult jogértelmezési vita megoldását várja a megbeszéléstől.

Teleki nem akar beleszólni a vitába, inkább konstruktív irányba szeretné terelni - nyilatkozta a Népszabadságnak. Emlékeztetett arra, hogy a cigány önkormányzati választásokat nem egy, hanem három szervezet nyerte meg. Úgy véli, a probléma orvoslásához a választásokig kellene visszamenni, és a személyi nézeteltéréseken felülkerekedve kellene újragondolni az OCÖ viselt dolgait.

Kolompár Orbán hétfőn úgy nyilatkozott a lapnak, hogy elfogadja az államtitkár meghívását, azonban a tárgyalást feltételekhez köti. Kolompár személyi kérdésekről nem, csak az OCÖ feladatairól hajlandó tárgyalni. Mint közölte, a szervezetnek ő a törvényes és megválasztott vezetője, ugyanakkor Horváth Aladárnak emberjogi aktivistaként szerzett tapasztalatai miatt a jövőben is fontos szerepet szánna.

Horváth Aladárt nem tudta hétfőn utolérni a Népszabadság.

KAPCSOLÓDÓ CIKK