Brókerbotrány: rágalmazás miatt feljelentik Rogánt

Jegesy András ügyvéd, Lamperth Mónika belügyminiszter férje rágalmazás miatt feljelenti Rogán Antalt. Az ellenzéki politikus ugyanis szerdán azt állította, hogy az ügyvéd havi egymillió forintos megbízási szerződést kötött korábban a K&H Equities brókercéggel, amely állami pénzeket forgatott, a szerződést azonban nem mutatta be. Eközben Rogán a pénzügyminiszter felelősségét is felvetette a brókercég körüli botrány kapcsán. Szerinte ugyanis László Csaba korábbi munkahelye, a K&H Bank több milliárd forint értékben kapott állami megbízásokat. Az MSZP az újabb elenzéki vádak után visszatámadott: szerintük vezető fideszes politikusok kapcsolatban álltak az ügyben sikkasztással gyanúsított bankvezetővel.

Jegesy András ügyvéd, Lamperth Mónika belügyminiszter férje rágalmazás miatt feljelenti Rogán Antal fideszes képviselőt. Az ellenzéki politikus ugyanis szerdán azt állította, hogy az ügyvéd havi egymillió forintos megbízási szerződést kötött korábban a K&H Equities brókercéggel, amely állami pénzeket forgatott.

Rogán egyelőre nem mutatta be az állítását bizonyító dokumentumot, de azt állította, hogy a rendőrség lefoglalta a dokumentumot. Miután a nyomozást vezető rendőr ezt tagadta, módosította nyilatkozatát, e szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal foglalta le a szerződést. Azonban a titkosszolgálat is tagadta, hogy lefoglaltak volna ilyen tartalmú  papírokat.

A hatóságok mellett az ügyvéd is tagadta a Rogán által említett szerződés létezését. Közölte, hogy nem állt szerződéses viszonyban a brókercéggel. Jegesy elmondta azt is az [origo]-nak: csütörtökön rágalmazás miatt feljelenti a képviselőt, ráadásul később polgári pert is indít ellene.

Jegesy szerint kizárólag a Kereskedelmi és Hitelbankot képviselte munkaügyi perekben, a K&H Equitiesszel azonban nem volt semmilyen szerződése, még szerződéstervezet sem készült. Soha nem volt ügyvédi szerződésem a K&H Equitiesszel - mondta az ügyvéd.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK