Felrobbantották kedden este az M7-es autópályánál talált 16 darab II. világháborús bombákat, s az útzárat is feloldották - közölte Molnár Sándor ezredes.

"A 15 darab 120 milliméteres és egy darab 82 milliméteres II. világháborús aknagránátokat a helyszínen megsemmisítettük, személyi sérülés és anyagi kár nem keletkezett a robbantás során" - mondta el a Magyar Honvédség Első Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred parancsnoka. Hozzátette: a világháborús lövedékeket a robbanásveszély miatt nem lehetett elszállítani, ezért a helyszínen semmisítették meg őket.

A robbantást követően, 19.45 órakor megindult a forgalom az M7-es autópályán Székesfehérvárnál az agárdi és a sárbogárdi csomópont között, valamint a 62-es főút autópályához közeli szakaszán. Korábban, május 28-án 32 darab 120 milliméteres aknavető gránátot találtak az M7-es autópálya seregélyesi lehajtójánál.

Pavelcze László, a székesfehérvári tűzoltóság szóvivőjének tájékoztatása szerint most attól a területtől mintegy 10 méternyire kerültek elő a robbanó eszközök.